Krznar je sicer bolj domača oštarija znana po velikih porcijah ki gosta zadovolji do zadnjega kotička brbončic. Znamo pa pripraviti tudi tako imenovani “slow food” ali po slovensko več hodni meni. Tudi pri tej vrsti obroka vam ponudimo več vrst mesnih ali ribjih hodov.

Prvi hod je običajno hladna predjed, ki je mešanica zelenjave in mesa ali ribe.

Potem pa sledi juha. Izbirate lahko med govejo, gobovo, česnovo, porovo, zelenjavno, bučno ali sezonsko tudi čemaževo, špargljevo…

Tople predjedi kot so razne testenine, rižote ali njoki v omakah vseh vrst.

Glavne jedi, tukaj je izbor bi lahko rekli skoraj neomejen. Če izbiramo med morskimi meniji, imamo lahko domačo slovensko postrv z mandeljni ali pa morskega brancina, orado, ali lignje in hobotnico. Pri mesu imamo za prave gurmane lepo zoren biftek v omaki z zelenim poprom, figami ali slivami, lahko tudi v gobovi. Kdor pa ni ljubitelj rdečega mesa pa lahko izbiramo med perutnino, telečjim ali svinjskim medaljončkom zopet v omaki ali pa paniran na več različnih načinov. Za prilogo vam ponudimo skutne štruklje katere pripravljamo sami in so vedno dodobra napolnjeni s filo. Najmehkejše in puhaste njoke dobavljamo od najboljšega dobavitelja in še vedno so najvišje uvrščeni po zaželjenosti v sirovi omaki. Odvisno od sezone pa je zelo priljubljen mlad pečen krompirček. Zelenjava pri nas velja za kraljico na žaru, tako da ne sme manjkati na nobenem krožniku. Zraven obroka pa seveda ena slastna mešana solatka.

In za konec seveda nekaj ko ti pade cukr… Preveri v rubriki sladice.